Meng de inhoud van het kip kruidenmix-zakje met 3 eetlepels volle yoghurt en een paar lepels olie. Voeg dit toe aan je kip en laat het het liefst een hele nacht marineren – of in ieder geval een paar uur.
2. Bereid de sausbasis
Verwarm de oven voor op de heetste stand (ongeveer 240°C). Smelt ongeveer 75 gram boter in een grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, voeg je 700 g gezeefde tomaten toe. Vul de lege fles twee keer met water (ongeveer 1000 ml) en giet dit erbij.
3. Voeg de Butter Chicken Bomb toe
Breng de saus aan de kook en voeg vervolgens de Butter Chicken Bomb toe. Laat deze circa 5 minuten zacht worden.
4. Blend de saus
Gebruik een staafmixer of blender om de saus helemaal glad te maken.
6. Voeg cashew pasta toe
Voeg de cashew pasta toe en roer goed door.
(Liever geen cashew gebruiken? Voeg dan nu 150ml slagroom toe)
7. Laat de saus indikken
Laat de saus zonder deksel op laag vuur rustig pruttelen zodat deze indikt, tot dat de kip klaar is. (Circa 30min)
8. Bereid de kip in de oven
Rijg de kip aan satéprikkers en leg ze op een rooster of ovenschaal. Bak ze minimaal 15 minuten per kant, tot beide kanten goudbruin zijn.
9. Combineer kip en saus
Voeg de gegaarde kip en 1 el suiker toe aan de saus, roer goed door en laat dit nog 5 minuten zachtjes samen trekken.
10. Serveren
Snijd intussen wat verse koriander fijn en zet de slagroom klaar.
Schep de kip met saus in een diep bord en garneer met een beetje koriander en een scheutje slagroom.
Serveer met rijst, naan – of allebei.