Birria Spice Mix Recept

Birria Spice Mix Recept

Benodigdheden

4 personen

Benodigdheden:

  • Birria Spice Mix
  • 750 ml runderbouillon
  • Voeg voldoende water toe om het vlees volledig onder te dompelen (dit kan variëren per pan)
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 gele ui
  • Tomatenpuree
  • Koriander
  • Zoete witte ui
  • Tortilla’s
  • Mozzarella
  • 1 kg tot 1,5 kg runder riblappen/draadjesvlees met een vet randje (we raden aan om dit bij de slager te halen)

Optioneel

  • Guacamole 
  • Salsa 
  • Crème Fraîche of Sour Cream 

Hoe maak je het?

Stap 1: Bereid de pepers Verwijder de stelen en zaadjes van de ancho, guajillo en arbol pepers.

Stap 2: Schroeien van het vlees
Kruid het vlees royaal met zout. Verhit een grote pan met wat olie op middelhoog vuur en schroei het vlees aan alle kanten in 2-3 minuten dicht tot het goudbruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het apart.

Stap 3: Bak de uien en tomatenpuree
Voeg indien nodig wat extra olie toe aan dezelfde pan en bak de gesnipperde uien tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak tot de pasta donkerder van kleur wordt.

Stap 4: Knoflook en pepers toevoegen
Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en bak tot deze geurig is. Roer alles door en voeg de pepers toe.

Stap 5: Voeg bouillon en water toe
Doe het vlees terug in de pan en voeg de runderbouillon en water toe.

Stap 6: Kruidenzakje toevoegen
Doe alle kruiden in een cheese cloth en maak er een zakje van. Plaats dit kruidenzakje in de bouillon en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat het 1 uur sudderen, roer af en toe.

Stap 7: Saus maken
Na 1 uur haal je de pepers, knoflook en uien uit de pan en pureer deze in een blender samen met een beetje bouillon tot een gladde saus. Verwijder ook het kruidenzakje.

Stap 8: Saus terug in de pan en sudderen
Giet de saus terug in de stoofpot en breng opnieuw aan de kook. Dek de pan af en laat het geheel nog eens 90 minuten zachtjes sudderen.

Stap 9: Vlees plukken
Haal het vlees uit de pan en trek het met een vork uit elkaar. Breng de resterende bouillon op smaak met zout en zet apart.

Stap 10: Bereid de tortilla’s
Neem een verse tortilla en dompel deze onder in de bouillon. Leg de tortilla in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi met geraspte mozzarella en bak tot de kaas net gesmolten is.

Stap 11: Voeg het vlees toe
Voeg het gestoofde vlees en mozzarella aan één kant van de tortilla toe. Vouw de tortilla dubbel en bak beide kanten 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn.

Andere recepten

Chef Sosa's Birria Ramen

Chef Sosa's Birria Ramen

Benodigdheden: Birria Bomb of Birria Spice Mix Kip Ramen Mozzarella Peterselie Witte Ui

Birria Spice Mix Recept

Birria Spice Mix Recept

Birria Spice Mix Taco's Benodigdheden: Birria Spice Mix 5 Ancho pepers 5 Guajillo pepers 3 Chiles de Arbol 1 kaneelstokje 6 laurierbladen 1 el korianderzaad 1 el zwarte peper 2 el Mexicaanse oreg...

Birria Bomb Taco's

Birria Bomb Taco's

Voor de Birria: 1 Birria Bomb 750 gram runder riblappen/draadjesvlees met een vet randje (we raden aan om dit bij de slager te halen) 750 ml water (dit verschilt per pan, voeg genoeg water toe zo...